Barcini navijači u BiH su spremni
0

"Oba tima su dobra, ali Barcelona će pobijediti"

Piše: E. Gorinjac
Dobar provod uz finalnu utakmicu Lige prvaka u subotu navečer očekuje i članove Fan kluba FC Barcelone u Bosni i Hercegovini. Utakmicu očekuju s nestrpljenjem, šalovi i dresovi su već spremni, a atmosfera se zagrijava. Barca će dobiti Manchester, izričiti su njeni navijači u našoj zemlji.
Fan klub FC Barcelone u našoj zemlji postoji od marta 2010. godine. Članovi se redovno sastaju i zajedno prate sve utakmice koje igra njihov omiljeni klub. "Més que un club", parola je koju rado uzvikuju.
"Naravno, najviše navijača bude na utakmicama protiv Reala iz Madrida, ali vjerujemo kako će finalna utakmica ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka privući najveći broj navijača do sada. Sport Centar u Zetri je postao prepoznatljivo mjesto naših okupljanja, gdje nam se nerijetko pridruže fanovi Barce i iz drugih dijelova naše zemlje, ne samo iz Sarajeva. Ovo će biti naše prvo zajedničko finale Lige prvaka, a vjerujemo ne i posljednje. Ako je suditi po dosadašnjim reakcijama navijača, i sutra će Sport Centar biti prepun navijača Blaugrane i Manchester Uniteda", rekao je za Sarajevo-x.com Jasmin Hadžiahmetović, sekretar Barcinog Fan kluba u BiH.
Iz Fun kluba kažu kako im je najavljen i dolazak grupe navijača njihovog omiljenog kluba čak iz Zagreba. Ako Barcelona zaista pobijedi, fešta je zagarantovana.
"Kao što su mnogi igrači oba tima izjavili, ovo će biti najbolje finale do sada. Oba tima su osvojila nacionalna prvenstva, što obećava veliki spektakl na Wembleyu, stadionu za koji Barcelonu vežu lijepe uspomene. Nadamo se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi Barcelone", rekao je Hadžiahmetović.