Nogomet
0

O otkazima Muzuroviću i Nikiću Izvršni odbor odlučit će u ponedjeljak

Sarajevo-x.com
Stručna trenersko-tehnička komisija NS BiH jednoglasno je izglasala nepovjerenje Fuadu Muzuroviću, selektoru "A" reprezentacije BiH i Nikoli Nikiću, selektoru mlade reprezentacije te predložila Izvršnom odboru da im uruči otkaze, navode Nezavisne novine. U razgovoru za Sarjevo-x.com, portparol NS BiH Slavica Pecikoza kazala je da će Izvršni odbor u ponedjeljak razmatrati moguće otkaze.

"Članovima Izvršnog odbora NS BiH predložili smo da na sjednici u ponedjeljak daju otkaze Muzuroviću i Nikiću, a jedini razlog su loši rezultati naših 'A' i 'U-21' reprezentacija, za što su oni kao selektori najodgovorniji. Nemaju ama baš nikakva opravdanja za neuspjehe i brojne poraze u kvalifikacionim utakmicama. Decidnog smo stava, a na osnovu onoga što je normalno u cijelom svijetu, da moraju dobiti otkaze po hitnom postupku, jer nisu zadovoljili i sa svim svojim saradnicima treba da idu", rekao je Boško Vuković, predsjednik Stručne trenersko-tehničke komisija Nogometnog saveza BiH u intervjuu za Nezavisne novine.

Vuković je istakao i kako će do kraja 2007. godine biti imenovani novi selektori "A" i mlade reprezentacije.

"Ne bih komentarisala navode iz Nezavisnih novina. Ono što ja mogu reći jeste da je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH zakazana u ponedjeljak 17. decembra i da će se na toj sjednici razgovarati o izvještajima svih selektora. Dakle, Izvršni odbor je taj koji je kompetantan da donosi takve odluke. To je sve što vam ja mogu reći“, objasnila je za naš portal Slavica Pecikoza, portparol NS BiH.

Stručno-trenersko-tehnička komisija je komisija Izvršnog odbora i ona može donijeti svoje mišljenje na osnovu izvještaj svih selektora o svom radu, a Izvršni odbor je taj koji donosi konačnu odluku.

S obzirom da je sjednica zakazana za ponedjeljak, tada će biti donesena i konačna odluka. Pecikoza nije željela komentirati mogući ishod sjednice niti spominjati bilo kakva imena mogućih novih selektora ukoliko dođe do uručivanja otkaza Muzuroviću i Nikiću.