Nogomet
3

O'Neill nakon pobjede nad Italijom: Nikad nisam bio ponosniji

Klix.ba
Martin O'Neill (Foto: EPA)
Martin O'Neill (Foto: EPA)
Republika Irska je u srijedu savladala Italiju golom Robbieja Bradyja i prošla u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, a nakon utakmice svoje emocije nije krio irski selektor Martin O'Neill.

"Nikad nisam bio ponosniji na grupu igrača. Ova utakmica je bila posebna, imali smo ogromnu podršku s tribina, a navijači su nas nosili sve vrijeme. Na kraju utakmice su me savladale emocije. Pobijedili smo i to smo zaslužili, igrali smo fenomenalno. U ekipi vlada sjajna atmosfera, ali to nije dovoljno za pobjede, jer je potreban i kvalitet. U posljednje dvije godine smo nerijetko postizali golove u finišu utakmice, tako da se ne radi o slučajnosti. Igrači su sazreli", izjavio je O'Neill.

Nakon žrijeba stvari nisu izgledale najbolje, jer je Republika Irska smještena u grupu s Italijom, Belgijom i Švedskom.

"Sjećam se žrijeba, prvo sam osjećao nezadovoljstvo, a onda sam se pomirio s tim. Znali smo da moramo pobijediti i to smo učinili. Oduševljen sam, naš tempo nije opadao. Mladi igrači su bili odlični", rekao je irski selektor.

Protivnik u osmini finala Eura bit će Francuska.

"Velika je to utakmica, igrat ćemo protiv domaćina. Želimo odigrati jako i hrabro. Francuska će biti veliki test za nas i radujemo se tom susretu", završio je O'Neill.