Nogomet
16

Nusmir Fajić: Uz malo sreće Maribor može u grupnu fazu Lige prvaka

Piše: D. B.
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić
Slovenski šampion Maribor će u play offu Lige prvaka igrati protiv škotskog Celtica, a svoje utiske nakon današnjeg žrijeba u Nyonu je za portal Klix.ba otkrio bh. nogometaš u redovima slovenskog tima, napadač Nusmir Fajić.

Maribor je u 3. pretkolu Lige prvaka eliminisao ekipu Maccabija iz Tel Aviva. U Sloveniji je bilo 1:0 za Maribor, a u Izraelu je utakmica završila remijem 2:2.

"Bilo je veoma teško, posebno u uzvratu, iako smo imali prednost iz prve utakmice. Ipak, postigli smo golove na vrijeme i zasluženo prošli dalje, što je velik uspjeh za naš klub", izjavio je Fajić.

U play offu Lige prvaka će Maribor snage odmjeriti sa Celticom.

"Danas smo počeli dobijati informacije o Celticu, a do prve utakmice ćemo znati apsolutno sve o njima. Uz malo sreće možemo izboriti plasman u grupnu fazu Lige prvaka", smatra napadač Maribora.

Konkurencija u napadu Maribora je žestoka.

"Do uzvratne utakmice sa Zrinjskim sam bio u prvom planu, no, u posljednjih nekoliko utakmica nisam dobio pravu priliku. Konkurencija u ekipi je velika, tako da mi preostaje da radim što više i da čekam svoju šansu", rekao je Fajić.

On je pratio utakmicu Sarajeva i Atromitosa te je čestitao bh. predstavniku na plasmanu u play off Evropske lige.

"Drago mi je zbog Sarajeva, to je veliki uspjeh za bh. nogomet. Nadam se da će u budućnosti biti i boljih rezultata naših klubova. Čestitam igračima Sarajeva", završio je Fajić.

Prva utakmica između Maribora i Celtica se igra 20. augusta na stadionu "Ljudski vrt", a revanš je na rasporedu 26. augusta u Škotskoj.