Poželio postići gol
0

VIDEO / Nuhanović: Drago mi je što je moje ime vezano za 100. derbi

Piše: Dalibor Bošnjak
Nuhanović sa saigračima slavi pogodak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nuhanović sa saigračima slavi pogodak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samir Nuhanović je igrač koji je svojim golom donio pobjedu Sarajevu nad Željezničarom u 100. derbiju odigranom u subotu. Dvadesetpetogodišnji napadač je presretan zbog toga, ali i zbog činjenice da će njegovo ime ostati vezano za ovaj jubilarni susret vječitiih rivala.

Jubilarni 100. derbi je odigran u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase u sjajnoj atmosferi koju su priredili navijači obiju ekipa. Na terenu se vodila bitka za svaku loptu. Utakmica je odlučena u 67. minuti, a čovjek odluke je bio Samir Nuhanović. U igru je nešto ranije ušao umjesto povrijeđenog Zorana Beloševića.

"Atmosfera je bila sjajna, sve je bilo kako treba. Pomislio sam da bi bilo fantastično ukoliko postignem pogodak. Na moju sreću, dobio sam uranjeni rođendanski poklon. Zabio sam gol i donio pobjedu svom klubu u jednoj od najvažnijih utakmica. Drago mi je što će moje ime ostati vezano za 100. derbi vječitih rivala. Zauvijek ću pamtiti taj trenutak", izjavio je Nuhanović za portal Klix.ba.

Iako ima razloga za slavlje, Nuhanović ipak pokušava i sebe i saigrače držati na oprezu.

"Imamo prednost, ali je prvenstvo dugo. Preostale utakmice do pauze moramo odigrati pametno, maksimalno i biti čvrsto nogama na zemlji. Tako ćemo stići do titule jesenjeg prvaka, a što se tiče kraja sezone, o tome je rano govoriti. Isto tako, derbi ne odlučuje šampiona, nego uglavnom male utakmice. Učinit ćemo sve da ostvarimo što više pobjeda i osvojimo titulu", završio je Nuhanović.