Nogomet
0

NSBiH: Smijenjen Muzurović, Pašalić dao ostavku

FENA
Fuad Muzurović, Foto: Uefa.com
Fuad Muzurović, Foto: Uefa.com
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu razriješio je dužnosti selektore i stručne štabove "A", "U-21", "U-19" i malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jednoglasno je usvojen prijedlog Stručnog trenerskog-tehničkog komiteta, te je produžen mandat stručnom štabu U-17 reprezentacije BiH.

Nakon što je direktor reprezentacija Ahmet Pašalić stavio svoj mandat na raspolaganje, čime je podnio ostavku na tu funkciju, IO je obavezao generalni sekretarijat NSBiH da u saradnji s Komitetom za propise pripremi prijedloge izmjena i dopuna Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnika o platama i Pravilnika o reprezentativnim selekcijama, te da članovima Predsjedništva NSBiH blagovremeno dostavlja plan organizacije reprezentativnih utakmica, saopćeno je iz NSBiH.

Izvršni odbor je pozvao sve igrače da prihvate pozive selektora, te saopćio da očekuje podršku navijača, medija i cjelokupne javnosti u stvaranju pozitivne klime koja bi omogućila "A" reprezentaciji da se u narednom periodu plasira na jedno od velikih takmičenja.