Nogomet
0

NSBiH: Begić i Baković na sastanku u Nyonu

FENA
Elvedin Begić  (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković danas su u sjedištu UEFA-e u Nyonu prisustvovali sastanku čelnika UEFA s predsjednicima i generalnim sekretarima svih evropskih nacionalnih asocijacija.

Na ovom sastanku razgovarano je o amandmanima na Statut FIFA-e, koji se, pored ostalog odnose na izmjene i dopune bitnih odredbi vezanih za uslove i procedure prijema u članstvo FIFA, strukturu i funkcionisanje pojedinih organa i tijela FIFA, itd. Ovi amandmani će biti razmatrani na redovnom godišnjem FIFA Kongresu, koji će biti održan krajem maja u Mauricijusu.

Prije ovog zajedničkog sastanka predsjednik Begić i generalni sekretar Baković imali su odvojene susrete s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem i njegovim saradnikom, direktorom nacionalnih asocijacija Theodorom Theodoridisom.

Uz čestitke na izboru za prvog čovjeka Saveza, čelnici UEFA su najavili novi susret i dalju potpunu podršku predstojećim reformama i pomoć Savezu kroz razvojne projekte, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.