Nogomet
0

NS BiH donirao opremu ženskim premijerligaškim klubovima

FENA
Nogometni savez Bosne i Hercegovine donirao je danas u Vogošći komplete sportske opreme marke Adidas klubovima koji nastupaju u ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U kompletima sportske opreme marke Adidas, koja će od 1. juna postati zvanični sponzor nogometnih reprezentacija BiH, nalazi se po 20 pari dresova, kopački, štitnika za noge, te zvanične lopte svjetskog prvenstva u Brazilu Brazuca, mreže za golove i druga nogometna oprema.

Uručenju opreme prisustvovali su predstavnici osam premijerligaških klubova, te predsjednik NS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, potpredsjednik Ivan Beus i tehnički direktor Denijal Pirić.

Pirić je naglasio da Savez daje sve od sebe da pospješi razvoj ženskog nogometa u BiH, koji se trenutno nalazi u početnoj fazi.

"Savez čini sve da početni koraci razvoja ženskog nogometa prođu što bezbolnije. Ovo je samo jedna od planiranih aktivnosti, a naredna je održavanje festivala ženskog nogometa u Bijeljini", rekao je Pirić.

Predsjednik NS BiH Begić istaknuo je da je, između ostalih, jedan od strateških planova NS BiH razvoj ženskog nogometa

"Savez je daleko od idealnog, onakvog kakvog bi mi željeli, ali i od onog od prije tri godine, kada smo bili suspendirani. Uradili smo dosta toga, međutim očekuje nas velik posao u svim selekcijama, pa tako i u ženskom nogometu. Put kojim smo krenuli treba afirmisati zajedničku ligu i omogućiti formiranje novih klubova ženskog nogometa, što će, na kraju i ojačati ženske nogometne reprezentacije BiH", kazao je Begić.

Baković je dodao da je Savez svjestan koliko je bh. klubovima teško doći do kvalitetne opreme, ali da će ljudi u krovnoj nogometnoj kući u BiH i dalje raditi da im olakšaju posao koliko je to moguće.