Loš start Olimpica
0

Novog trenera čeka mnogo posla i neugodan raspored

Piše: E. Isanović
Detalj sa utakmice Olimpica i Travnika (Foto: Sarajevo-x.com)
Detalj sa utakmice Olimpica i Travnika (Foto: Sarajevo-x.com)
Pojačanja koja su prije početka sezone angažovali "Vukovi“ nagovjestili su da će se tim sa Otoke krupnim koracima uspinjati prema samom vrhu. Međutim, prva dva kola pokazale su sve slabosti ekipe.

Realnost je posve drugačija. Od mogućih šest bodova osvojen je samo jedan. Premalo je napravljeno da bi se nečemu ozbiljnijem nadali. Čelnici kluba jučer su uručili otkaz prvom šefu struke Mehmedu Janjošu.

Kao razlog naveli su da su igrali loše, kako na pripremama, tako i na startu prvenstva. Nisu bili daleko od istine! Sjetimo se da je najmalađi sarajevski premijerligaš 31. jula poražen u prijateljskom dvoboju od Sutjeske u Foči sa visokih 5-0. Greške u kadrovskoj križaljci

Neočekivan poraz od prosječne ekipe Travnika definitivno je demonstrirao da neke stvari ne funkcionišu baš najbolje. Nedostajalo je fizičke spreme i kreacije.

"Veziri" ,također, nisu imali kreativnu crtu, ali njihova igra nije ni bazirana na kreaciji. Brži i jači u dvobojima, takvi su se pokazali u Istočnom Sarajevu.

Olimpic je bio inferioran u tim segmentima, a očigledno je da su napravljene greške u kadrovskoj križaljci, mada je okosnica ekipe ostala iz prošle sezone. Sve je napravljeno na istim temeljima.

Nova lica koja su stigla u svlačionicu "Vukova" nisu opravdala očekivanja. Zbog toga, čast izuzecima, ne možemo reći da su pojačanja.

Čelnici kluba trebaju se naoružati strpljenjem

Novog šefa struke čeka mnogo posla.Trebat će usaditi novi pristup, a za to će imati malo vremena. Za stvaranje povoljnije klime trebat će trener koji je prije svega radnik s čvrstim gardom.

Čelnici kluba do tada se moraju naoružati strpljenjem.

Nakon deprimirajućeg poraza od Travnika čekaju ih dva teška gostovanja Zrinjskom i Čeliku, a onda na Otoku (kako je najavljeno) dolazi Željezničar. Neugodan raspored!

Za kraj moramo spomenuti i Muhameda Subašića. Naime, posljednjih pola godine konstantno se piše o njegovom inostranom angažmanu. Prodovao se od Italije, preko Njemačke do Ukrajine (čak su se u medijima plasirala dva ukrajinska kluba).

Na kraju od toga nije bilo ništa, pa se ponovo vratio u "staro jato".