Premiership
0

Novo Chelseajevo razočaravajuće izdanje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja u prvoj utakmici 18. premierligaškog kola kao domaćini nisu uspjeli pobijediti gradskog rivala Fulham. Okršaj na Stamford Bridgeu završio je remijem 1-1.

Kao ni toliko puta ove sezone, ekipa Andrea Villas-Boasa ni ovaj put nije uspijevala stvoriti dominaciju na travnjaku. Fulham, koji je na Stamford Bridge stigao s nizom od 35 utakmica bez pobjede u gradskim derbijima (23 poraza, 12 remija), ni po čemu nije izgledao podređeniji razvikanome domaćem sastavu.

Fernando Torres, kojem su u ponedjeljak statističari izračunali da je u 2011. godini zabio više (4-3) golova za Liverpool nego za Chelsea, kao i da je u okvir suparničkog gola uputio samo jedan (12-11) udarac više u Chelseajevu negoli u Liverpoolovu dresu, premda je za Liverpool igrao samo u januaru, a za Chelsea u preostalih 11 mjeseci, promašio je najizgledniju priliku u prvom dijelu utakmice.

Svejedno je španski centarfor bio jedan od najboljih igrača u redovima domaćeg sastava pokušavajući se što više uključivati u izgradnju Chelseajevih napada.

Asistencijom i dobrim građenjem omogućio je tako i vodeći pogodak na utakmici, koji je u 47. minuti, četvrti put ove sezone u Premiershipu, zabio njegov sunarodnjak Juan Mata. No, sastav Martina Jola izjednačio je samo devet minuta kasnije nakon sjajnog lažnjaka i ubacivanja 26-godišnjeg Kostarikanca Bryana Ruiza Gonzaleza u 56. minuti, kada je prevario Ashleyja Colea. Loptu je u mrežu gurnuo Clint Dempsey zabivši svoj šesti ovosezonski prvenstveni pogodak.

Chelsea je u decembru i dalje bez poraza u šest odigranih premierligaških utakmica. Sva je tri posljednja dvoboja, međutim, ekipa sa Stamford Bridgea remizirala istovjetnim (1-1) rezultatom.

Premiership, 18. kolo:

Chelsea – Fulham 1-1 (Mata 47 / Dempsey 56)

Kasnije:

Bolton – Newcastle Liverpool – Blackburn Manchester United – Wigan Sunderland – Everton WBA – Manchester City Stoke – Aston Villa

Redoslijed: 1. Manchester City 44 (-1), 2. Manchester United 42 (-1), 3. Tottenham 35 (-2), 4. Chelsea 34, 5. Arsenal 32 (-1), 6. Liverpool 30 (-1)...