Nogomet
29

Novinari Telegrapha bh. dresu dali najmanju ocjenu, hrvatski među bolje ocijenjenim

Klix.ba
Bh. dres među najlošije ocijenjenima
Britanski list Telegraph ocijenio je dresove svih reprezentacija koje će učestvovati na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Dres bh. reprezentacije svrstan je među one koji su dobili najmanju ocjenu - jedan, što je bila ocjena i za domaću i gostujući garinturu Zmajeva.

Novinari Telegrapha naveli su kako bh. dresovi izgledaju poput onih u kojima igraju rekreativci, kao i da liče na stare grčke dresove kojima je samo nalijepljen grb BiH.

Najbolju ocjenu dobila je domaća garnitura dresova Brazila, te gostujuća Francuza. Kada je riječ o brazilskim dresovima obrazloženje je bilo da su to dresovi za svaku priliku, dok je za francuske dresove istaknuto da ulijevaju igračima osjećaje hrabrosti i samopouzdanja.

Među bolje ocijenjenim je i dres naših susjeda Hrvata čija je domaća garnitura dobila ocjenu 4, a gostujuća trojku.

Novinari Telegrapha su napisali kako su Hrvati zadržali jednostavnost i tradiciju, te ostali vjerni staroj školi prema kojoj je broj ispisan unutar okvira. Kada je riječ o gostujućoj garnituri Hrvata, ocijenili su kako se ne razlikuje previše od ostalih gostujućih dresova.