Nogomet
9

Novinar poručio Klinsmannu: Gubite se iz Amerike

Totalsport
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Poznati američki televizijski komentator Michael Wilbon izvrijeđao je selektora američke nogometne reprezentacije Jürgena Klinsmanna i poručio mu da se gubi iz SAD-a.

Njemački stručnjak je sa spiska putnika na Svjetsko prvenstvo u Brazilu izostavio ponajboljeg američkog nogometaša posljednjih godina Landona Donovana, što je izazvalo lavinu kritika.

Obrazlažući svoju odluku u intervjuu za New York Times, Klinsmann je izrazio mišljenje da je za Amerikance tipično da nagrađuju stare zasluge.

"To se stalno događa u Americi. Zašto je, primjerice, Kobe Bryant dobio novi dvogodišnji ugovor od Los Angeles Lakersu vrijedan 50 miliona dolara? Zbog onog što će napraviti u sljedeće dvije godine? Naravno da ne. Dobio je ugovor zbog onoga što je napravio prije. To nema smisla. Zašto plaćate za nešto što se već dogodilo", zapitao se Klinsmann.

Njegove su riječi razbjesnile Wilbona koji se u programu televizijske stanice ESPN obrušio na legendarnog njemačkog nogometaša.

"Poznajem Kobea Bryanta. A vi, gospodine Klinsmann, niste Kobe Bryant. Gospodin Klinsmann želi reći američkom sportu kako treba raditi. Ma, gubite se. Gubite se iz Amerike. Ako želite trenirati američku reprezentaciju, dobro. Ali, niste osvojili ništa. Bez petlje nam poručujete kako naša reprezentacija ne može pobijediti. Zašto vas plaćaju? Navodno vas plaćaju zbog nečega što niste postigli jučer i što ste postigli 4000 milja daleko. Ponavljam: Gubite se! Otkad je to Klinsmann postao stručnjak za američki sport", poručio je Wilbon.