Sunovrat favorita
0

VIDEO / Novi Zeland napravio novu senzaciju na SP-u

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Igrači Novog Zelanda tvorci su nove senzacije na Svjetskom prvenstvu, nakon što su odigrali neriješeno 1:1 protiv dominantnih Italijana, u okviru drugog kola grupe F.

Favorizirani Italijani nisu uspjeli savladati Novi Zeland, koji tek drugi put učestvuje na Svjetskim prvenstvima. Podsjećamo da je Italija aktuelni svjetski prvak, a iz dvije utakmice osvojili su dva boda.

Novozelanđani su "azzure" šokirali već u sedmoj minuti. Loptu iz centaršuta sa velike udaljenosti Italijani nisu uspjeli izbaciti iz 16-erca, lopta pogađa Cannavara, Smeltz najbolje reaguje i šalje je iza leđa Marchettija.

Dobre prilike nizale su se pred golom Novog Zelanda, ali su ih Italijani propustili realizovati.

U 28. minuti sudija svira penal za Italijane. Smith povlači De Rossija, koji iskusno pada, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Kontakta je bilo, ali se čini da će sudijska odluka izazvati rasprave nakon susreta.

Italija je u drugom poluvremenu napravila ograman pritisak, ali nisu uspjeli naći put do mreže novozelandskog gola. Heroj utakmice je golman Mark Paston, koji je odbrana zaslužio spomenik u svojoj domovini.

O pritisku Italijana dovoljno govori činjenica da su izveli 15 kornera. Uprkos silnim prilikama, bunker Novog Zelanda je izdržao, za historijski rezultat.