Traži vojničku disciplinu
0

Novi trener Wolvesa zabranio igračima McDonald's

Totalsport
Dean Saunders
Dean Saunders
Dean Saunders, koji je prije nekoliko dana preuzeo dužnost menadžera u engleskom drugoligašu Wolverhamptonu, zagovornik je vojničke discipline u ekipi.

Wolverhampton je prošle sezone ispao iz Premiershipa. U drugoj ligi (Championship) mu također ne ide dobro, trenutno je tek na 17. mjestu. Nedavno je ispao i iz FA Cupa od niželigaškog Luton Towna, pa su čelnici kluba prije sedam dana norveškom stručnjaku Ståleu Solbakkenu uručili otkaz. Na njegovo mjesto doveden je bivši velški reprezentativac Dean Saunders, s kojima se igračima Wolverhamptona ne piše dobro, barem ne onima koji nisu maksimalni profesionalci koji žive samo za nogomet, nogomet i opet nogomet.

Saunders namjerava usaditi timu vojničku disciplinu. Uključujući zabranu prehranjivanja u McDonald'su…

"Bez discipline nemate ništa. Nogomet je na određen način sličan vojsci. Tamo vas nauče da redovno čistite svoje čizme i ostavljate krevet uredan. Natjeraju vas da radite stvari koje ne želite, ali morate izvršavati naredbe. Tako se stvara zajedništvo u grupi, čiji se pojedinci navikavaju na poslušnost i izvršavanje zapovijedi. Svi su onda u istom košu", rekao je Saunders i nastavio:

"Naravno da mi nismo u vojsci, ali moraju postojati neka pravila i određene stvari kojih će se igrači pridržavati. To znači da igrači ne smiju kasniti na treninge, ostavljati svoju trening-opremu na podu ili prehranjivati se u McDonald'su. Moraju biti pravi profesionalci i prehranjivati se kao sportaši. Čisto sumnjam da se Jessica Ennis na putu prema kući zaustavlja u McDonald'su. Kada je pogledam, čisto sumnjam da to čini. Mislim da oni najbolji nogometaši vole disciplinu i da im smeta kada netko iskače iz okvira".

Možda britanska zlatna olimpijska sedmobojka Jessica Ennis uistinu ne konzumira brzu hranu iz McDonald'sa, ali priča kaže da je Usain Bolt smazao porciju pilećih medaljona prije osvajanja zlata na 100 metara na Igrama prošlog ljeta u Londonu…