Nogomet
0

Novi trener traži podršku navijača: Sadiković i Fukare se pomirili

Piše: D. Brkić
Novi trener Slobode Denis Sadiković i pripadnici navijačke skupine Fukare danas su pružili ruku pomirenja. Zakopali su "ratne sjekire" i dogovorili saradnju u interesu Slobode.

Naime, nakon imenovanja Sadikovića za nasljednika Ćire Blaževića na društvenim mrežama su kritizirali novog trenera zbog njegovih ranijih iznenadnih odlazaka.

Jednom je Slobodu napustio nakon dva mjeseca rada, kada je otišao u Krajišnik iz Velike Kladuše, a drugi put radi odlaska u Olimpic.

Danas se Sadiković izvinio navijačima, kazavši kako ga moraju razumjeti, te da bez njih Sloboda teško da može ostvariti planirane ciljeve.

"Navijači su najsnažnije oružje Slobode i svi mi manje smo bitno od kluba. Moja ljubav prema Slobodi je neupitna, ovdje sam ponikao. Međutim, svaki moj odlazak dogodio se u trenucima kada više nisam imao izbora. Profesionalac sam i od ovog posla živi moja porodica. Fukare molim za razumijevanje. Sada je situacija puno stabilnija i sve ću uraditi da ekipa ostvari dobar plasman u Premijer ligi", rekao je za Klix.ba Denis Sadiković.

Navijači su prihvatili njegovo objašnjenje i obećali su maksimalnu podršku novom treneru i Slobodi.

Ekipi su se danas priključili golman Kenan Pirić, povratnik iz belgijskog Genta, bivši igrač Samir Memišević (Teleoptic Zemun), Elvir Čolić (Željezničar, Velež, Čelik). Iz Švicarske se vratio Damir Mehidić. Pregovara se sa Samirom Torlakom (Sarajevo), a očekuje se povratak golmana Irfana Fejzića.

Sloboda u Tuzli ostaje do 4. jula. Nakon toga odlazi na turnir u Slavonski Brod (Cibalija Vinkovci, Osijek i Olimpic Sarajevo). Od 7. do 20. jula pripremat će se u Murskoj Soboti i odigrati šest utakmica sa ruskim, turskim i slovenačkim prvoligašima.