Nogomet
40

Novi šok za Engleze, otpao i Cahill

Totalsport
Gary Cahill (Foto: AFP)
Gary Cahill (Foto: AFP)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson u sedmici iza nas zbog povreda je za Euro izgubio Garetha Barryja i Franka Lamparda, a sada im se zbog loma čeljusti priključio i Gary Cahill.

Iz Engleskog nogometnog saveza (FA) u nedjelju su potvrdili da Cahill zbog povrede neće nastupiti na Evropskom prvenstvu, a umjesto njega timu je naknadno priključen igrač Liverpoola Martin Kelly.

Cahill je lom čeljusti zaradio u subotnjoj provjeri protiv Belgije na Wembleyu kada se teško sudario s vlastitim golmanom Joeom Hartom. Iako se selektor nadao da će snimanje pokazati da se ne radi o frakturi, liječnički nalazi potvrdili su najcrnje slutnje. Igrač Chelseaja slomio je čeljust i ne može putovati u Ukrajinu i Poljsku.

Jedina dobra vijest za Hodgsona je stanje Johna Terryja koji je u pobjedi protiv Belgijanaca (1-0) "osjetio" zadnju ložu. Liječnici reprezentacije ustanovili su da se radi o manjem problemu i da će Terry biti spreman za Euro.

"Garry Cahill je povučen s popisa reprezentativaca za nastup na Euru zbog povrede koju je zadobio na pripremnoj utakmici protiv Belgije. Igral Chelseaja ima slomljenu čeljust, a umjesto njega je pozvan odbrambeni igrač Liverpoola Martin Kelly. Ova zamjena već je potvrđena kod UEFA-e. Kelly je protekle sedmice trenirao s reprezentativcima i putovao s njima na utakmicu u Norvešku. Jutarnji pregledi Johna Terryja pokazali su da on već od sutra može trenirati s timom", stoji u priopćenju FA-a.