Nogomet
0

Novi skandal potresa italijanski nogomet

FENA
Vincenzo Iaquinta
Vincenzo Iaquinta
Novi skandal potresao je italijanski nogomet, nakon što je 21 nogometaš optužen za klađenje na utakmice italijanskog prvenstva.

"Gazzetta Dello Sport" je danas objavio da je Ured tužioca u Udinama optužio igrače za učešće u klađenju utakmica domaćeg prvenstva od 1998. do 2005. godine. Lista s imenima optuženih igrača bit će proslijeđena Italijanskom nogometnom savezu, koji će odlučiti kakva će mjere poduzeti.

Među igračima na listi su Vincenzo Iaquinta (Udinese), Marek Jankulovski (AC Milan) i Davide Di Michele (Palermo).

Ukoliko se dokaže krivica igrači bi se mogli suočiti sa suspenzijom, a njihovi klubovi bi mogli biti novčano kažnjeni, jer je u Italiji profesionalnim nogometašima zabranjeno klađenje.

Na listi optuženih su: Abeijon (Atalanta), Bia (Bologna), Bordin (Napoli), Di Michele (Palermo), Ferrante (Pescara), Fresi (Inter), Gregori (Udinese), Iaquinta (Udinese), Jankulovski (Milan), Kalac (Milan), Thomas Manfredini (Bologna), Margiotta (Frosinone), Pierini (Udinese), Pineda (Udinese), Pinzi (Udinese), Scarlato (Spezia), Schwoch (Vicenza), Sgrigna (Vicenza), Sommese (Mantova), Sosa (Napoli) i Walem (Udinese).