Nogomet
32

Novi show Suareza, Liverpool na vrhu tabele

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
U prvoj utakmici 17. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na krilima Luisa Suareza savladao Cardiff 3-1 i tako privremeno preuzeo vrh tabele.

Liverpool je na Anfieldu sve riješio u prvom poluvremenu, a Suarez je ponovo bio glavna zvijezda. Postigao je dva gola, asistirao kod trećeg i došao do brojke od 19 premierligaških golova ove sezone.

Otvarajući je gol na susretu Suarez zabio u 22. minuti. Odapeo je sjajno s vrha šesnaesterca iz voleja nakon dodavanja Jordana Hendersona i pogodio desni donji gao gola.

Druga dva gola Liverpool je postigao potkraj poluvremena u razmaku od samo tri minute. U 42. minuti Suarez i Raheem Sterling su sjajno istrčali kontranapad, a Urugvajac je nesebično poslužio svog saigrača kojem potom nije bilo teško zatresti mrežu. Svoj drugi, a Liverpoolov treći gol Suarez je postigao krasnim udarcem iskosa s lijeve strane, malo izvan vrha šesnaesterca.

U drugom poluvremenu Suarez je mogao zaokružiti i hat-trick, ali propustio je jednu sjajnu priliku, a utješni je gol za Liverpool zabio Jordon Mutch.

U decembru je Suarez postigao nevjerojatnih 10 premierligaških golova, više nego ijedan drugi igrač u pojedinom mjesecu.

Premierliga, 17. kolo:

Liverpool - Cardiff City 3-1 (Suarez 25, 45, Sterling 42 / Mutch 58)

Redoslijed: 1. Liverpool 36, 2. Arsenal 35 (-1), 3. Chelsea 33 (-1), 4. Manchester City 32 (-1)...15. Cardiff 17...