Nogomet
0

Novi rekordi za Raula i Real

Totalsport
U svom 550. ligaškom nastupu nogometaš Real Madrida Raul Gonzalez (33) zabio je 228. ligaški gol. Treći je najbolji strijelac Primere svih vremena.

Ispred njega jedino su Telmo Zarra s 251 i Hugo Sanchez s 234 postignuta gola.

Raul je također ovom prilikom izjednačio rekord Huga Sancheza po broju prvopostignutih, otvarajućih golova na utakmicama Primere. Obojica su sada na brojci 77.

Peti je gol ove sezone Raul zabio u 50. minuti utakmice. U igru je ušao u 14. minuti umjesto ozlijeđenog Rafaela van der Vaarta. Malo prije gola iščašio je gležanj. Nakon što ga je zabio, napustio je igralište. Zamijenio ga je Benzema.

Na istom ovom stadionu, La Romaredi u Zaragozi, Raul je debitirao u seniorskoj momčadi Reala prije gotovo 16 godina. Da mu Romareda leži, dokazuje činjenica da je 15. travnja 2000. godine na istom mjestu zabio svoj stoti ligaški gol.

Rekorde obara i Raulov klub. Realu je trijumf (2-1) kod Zaragoze bio osma uzastopna gostujuća pobjeda, što predstavlja izjednačenje najboljega klupskog postignuća, i to iz prošle sezone pod Juandeom Ramosom (od 18. do 33. kola). Taj će rekord na istinskoj kušnji biti za deset dana, kada Real gostuje kod Mallorce, najneugodnijeg domaćina u Primeri osim Barcelone i samoga madridskog kluba.

Također, Real je 28. pobjedom ove sezone izjednačio apsolutni rekord po broju ligaških pobjeda u jednoj sezoni u Španjolskoj. S 28 pobjeda iz 38 utakmica (šest remija, četiri poraza) drži ga Real nizozemskog trenera Lea Beenhakkera iz sezone 1987/1988. Do kraja sezone tu bi brojku trebao premašiti ne samo današnji Real, već i Barcelona, koja se trenutačno nalazi na 27 skupljenih pobjeda u Primeri ove sezone. S tim su brojem pobjeda Katalonci prošlu sezonu okončali na prvom mjestu.