Održana Skupština FK Sarajevo
0

Novi predsjednik bordo kluba je Amir Rizvanović

Sarajevo-x.com
Amir Rizvanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na danas održanoj Skupštini FK Sarajevo izabran je novi Upravni odbor bordo tima kojeg sačinjavaju Amir Rizvanović, Edis Kusturica, Mensud Bašić, Munir Talović, Dževad Bećirević, Damir Hadžić, Bakir Hadžiomerović, Fuad Muzurović, Predrag Pašić, Agim Nikolić i Maid Delić (član Udruženja Bordo prijatelji 1946). Za predsjednika UO izabran je direktor Vakufske banke Amir Rizvanović, a njegov je zamjenik Dževad Bećirević.

Zasjedanje je otvorio predsjednik Skupštine Adnan Hadžimuratović, nakon čega se prisutnim delegatima obratio Zijad Blekić, bivši predsjednik UO tima sa Koševa.

On je izrazio ponos činjenicom da je na tribine najvećeg bh. stadiona vratio navijače, ali je rekao da je uprava na čijem je čelu bio imala dosta problema u radu. Kao glavne protagoniste raznoraznih ometanja imenovao je trenera Mirzu Varešanovića , Mensu Bašića, člana bivšeg UO i administraciju u Titovoj 38b predvođenu Nihadom Baljkom.

Delegati na Skupštini usvojili su Blekićevu ostavku.

Za govornicom se potom pojavio Nihad Baljak, aktuelni direktor bordo kluba, kojeg mnogi smatraju odgovornim za brojne probleme u FK Sarajevo. Baljak je delegatima u šturom izvještaju od nekoliko rečenica iznio podatak da je od 1. juna 2010. godine FK Sarajevo u navodnom gubitku od 790.000 KM. Baljak je rekao da će kompletan izvještaj podnijeti na narednoj Skupštini koja bi trebala biti održana u februaru.

Prisutni delegati, njih 70 prisutnih od ukupno 87 pozvanih, usvojili su predloženi sastav Upravnog odbora. Takvom izboru protivili su se Muris Mujanović i Kemal Hujić.

U pauzi je održano glasanje za predsjednika Upravnog odbora, a na tu je poziciju, kako je bilo očekivano, izabran Amir Rizvanović, direktor Vakufske banke. Za potpredsjednika je izabran načelnik opštine Centar Dževad Bećirević.