Benzemin advokat
0

"Novi dokazi oslobodit će mog klijenta"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sylvain Cormer, advokat francuskog nogometaša Real Madrida Karima Benzeme, uvjeren je da će preliminarna optužnica protiv njegova klijenta u slučaju maloljetne prostitucije biti odbačena nakon što tužitelj dobije uvid u nove dokaze.

Riječ je o svjedokinji koja navodi da je u večer kada je Benzema navodno imao sekusalne odnose s tada maloljetnom Zahiom Dehar, bila u društvu s nogometašem.

"Svjedokinja je ozbiljna i ono što kaže je pouzdano. Tražio sam da se njen iskaz sasluša čim prije kod tužitelja. Naš je cilj dobiti rapidno poništenje optužnice", rekao je između ostalog Benzemnin advokat za francuski dnevnik La Parisien.

Prostitucija je u Francuskoj dopuštena, a granica za svjesno ulaženje u seksualne odnose 15 je godina. Zabranjena je, međutim, maloljetna prostitucija. Zakon tako predviđa trogodišnju zatvorsku kaznu uz 45.000 eura novčane za punoljetne osobe koje su na seks navodile i potom platile maloljetnicama ili maloljetnicima.

Dehar je danas 18-godišnjakinja, ali tvrdi da joj je Benzema platio za seks u maju 2008. godine kada je bila maloljetna. Tvrdi također da je kao maloljetna imala odnos s Franckom Riberyjem.