Rotacija u bordo upravi
0

Novi direktor FK Sarajevo je Dino Selimović

Sarajevo-x.com
Novi čovjek na čelu tima sa Koševa
Novi čovjek na čelu tima sa Koševa
Upravni odbor FK Sarajevo načelno se složio sa rotacijom na direktorskoj poziciji bordo tima. Umjesto dosadašnjeg direktora Suada Muzorovića, tu će poziciju u narednom periodu obavljati Dino Selimović, dosadašnji portparol kluba.

Prema riječima Dine Selimovića, promjena na direktorskoj poziciji ne predstavlja nikakvu turbulenciju u klubu, jer će Muzurović ostati uposlenik kluba, na čelu omladinskih škola FK Sarajevo u Kantonu Sarajevu.

Uprava FK Sarajevo formirat će menadžment koji će voditi klub, a na čijem čelu će biti Selimović, zajedno sa još četvoricom članova, među kojima je i Muzurović. Ostali članovi tima su Kenan Agić, Mirza Kurtović i Elvir Kantardžić.

Upravni odbor načelno je podržao ovu promjenu zajedno sa planom aktivnosti koje je predstavio direktor sa svojim timom. Prvi potez bila je isplata plata fudbalerima FK Sarajevo, čime je nastavljena redovna isplata primanja igračima.

"Fokus naših aktivnosti bit će marketing i finansije kluba, obilježavanje 65. rođendana FK Sarajevo i otvaranje fan shopa u centru grada", rekao je Selimović za Sarajevo-x.com.