Njemačka
0

Novi bundesligaški skandal oko namještanja utakmica

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Njemački je nogometni savez (DFB) objavio da je Njemačko državno tužilaštvo, opet preko svog bohumskog ureda, pokrenulo novu istragu oko namještanja rezultata u Njemačkoj.

Pod sumnjom je konkretno utakmica 2. Bundeslige između 1860 Münchena i Rot Weiss Ahlena (0-1), igrana 8. februara ove godine u Münchenu. Uoči utakmice nisu primijećene nikakve abnormalnosti na međunarodnom tržištu sportskog klađenja. Stoga je paljenje alarma dosad izostalo.

Ipak, nakon utakmice i završnog rezultata agencija Sportradar, zadužena od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za nadzor sumnjivih nogometnih rezultata, kao i opklada koje im prethode, uspostavila je komunikaciju s Evropskom nogometnom federacijom (UEFA) o spomenutom dvoboju, te o vlastitim sumnjama u časnu borbu na travnjaku izvijestila Njemački nogometni savez (DFB) i Njemačku nogometnu ligu (DFL).

Novi je to skandal koji potresa DFB nakon pokretanja istražnog procesa oko kladioničarskog skandala u novemrbru prošle godine, koji se iz Njemačke proširio cijelom Evropom, kao i nakon nedavnog skandala oko homoseksualnog zlostavljanja jednog od šefova bundeligaškog Udruženja sudaca, Manfreda Amerella.

Valja također napomenuti da je momčad 1860 Münchena pod istragom za namještanje bila također kad je u pitanju njen domaći poraz (1-0) od Oberhausena 6. decembra prošle godine.