Disciplinska komisija NSBiH
0

Novčane kazne za Zrinjski, Borac, Travnik, Slobodu...

FENA
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH kaznila je NK Zrinjski sa 6.000 KM zbog slabe organizacije utakmice polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Zrinjski je kažnjen zbog nereda navijača, koji su uzrokovali jednosatni prekid utakmice.

FK Borac je također novčano kažnjen sa 1.500 KM zbog ulaska navijača na teren tokom Kup utakmice protiv Slavije, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Disciplinska komisija kaznila je NK Travnik s 1.000 KM zbog nastupa Arnesa Brkića u susretu protiv Sarajeva, iako nogometaš nije bio upisan u zapisnik sa utakmice.

Zbog ovog propusta Brkić je kažnjen sa 700 KM, a istu kaznu dobio je i službeni predstavnik Travnika Selver Lihovac.

Novčano su kažnjene i sudije ovog meča kao i delegat. Glavni sudija Marinko Jelić kažnjen je s 500 KM, četvrti sudija Anto Živković sa 700, a delegat utakmice Branko Stjepanović s 500 KM.

Delegat utakmice 21. kola između Zrinjskog i Borca Krunoslav Džijan kažnjen je s 300 KM zbog nepotpisanog zapisnika od kontrolora suđenja.

Istu kaznu dobio je i kontrolor suđenja Aleksandar Ristić, dok je Zrinjski, zbog slabe organizacije susreta, kažnjen sa 2.000 KM.

FK Sloboda je kažnjena sa 2.000 KM zbog rasističkog vrijeđanja igrača Zrinjskog tokom meča 22. kola Premijer lige BiH.

Zbog loše organizacije utakmice Travnik - Laktaši i ubacivanja predmeta u teren nakon meča, Travnik je kažnjen s 3.500 KM.

Disciplinska komsija kaznila je FK Sarajevo s 1.000 KM zbog ubacivanja dimne kutije i petardi u teren tokom meča 23. kola protiv Čelika u Zenici, saopćio je NSBiH.