Nogomet
0

VIDEO / Nova Realova kontra: Od svog do suparničkog gola za 12 sekundi

Totalsport
Foto:  AP
Foto: AP
Kontranapad odigran u dvoboju Lige prvaka protiv Ajaxa, koji su njegovi nogometaši krunisali pogotkom Cristiana Ronalda, trener Reala Jose Mourinho nazvao je "savršenstvom".

Isti je osjećaj, pokazala je to i televizijska kamera, Portugalac osjetio u srijedu u srazu desetog Primerinog kola, u trenutku kada je Angel di Maria zabio za konačnih 3-0 protiv Villarreala. Dogodilo se to u 29. minuti dvoboja na Santiago Bernabeuu.

Sve se odigralo unutar samo 12 sekundi, koliko je Mourinhovim nogometašima trebalo da završe akciju započetu iz vlastitog 16-erca.

Iz njega je loptu hitrim korakom iznio Kaka, te odigrao na lijevu stranu za svog još hitronogijeg sunarodnjaka, Marcela. Brazilac je potom lijevom nogom pronašao Karima Benzemu, koji je na 40 metara od gola besprijekorno primio loptu ekspresno je potom odigravši okomito iza leđa zadnje linije Villarrealove obrane. Angel di Maria fantastično ju je primio, napravio još nekoliko koraka uz dva meka dodira, te je lijevom nogom plasirao pored nemoćnoga gostujućeg golmana Diega Lopeza.

Jose Mourinho reagirao je na akciju podizanjem s klupe i stiskanjem šake u znak zadovoljstva.

Realova igra doista izgleda sve automatiziranija, baš kao što je Portugalac najavljivao za drugu sezonu na Realovoj klupi.