Uhapšen i kapiten Lazija
89

Nova hapšenja zbog namještanja utakmica u Italiji

SRNA
Stefano Mauri (Foto: AFP)
Stefano Mauri (Foto: AFP)
Italijanska policija koja vodi istragu o namještanju rezultata fudbalskih utakmica pretresla je još 30 lokacija i izvršila nekoliko hapšenja, uključujući kapitena Lazija Stefana Maurija i bivšeg igrača Genove Omara Milanetta, saopštili su danas zvaničnici.

U policijskom saopštenju navodi se da je pet osoba uhapšeno u Mađarskoj pod sumnjom da su dio ilegalnog međunarodnog kladioničarskog lanca na čelu sa Singapurcem Tan Seet Engom, koji je uhapšen u decembru.

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi kuća većeg broja fudbalera, trenera i članova uprave klubova Serije A, Serije B i niže divizije Liga pro, zbog sumnje da su umiješani u namještanje utakmica u ime međunarodnih kriminalnih organizacija.

Današnja operacija bila je dio šire istrage o malverzacijama u italijanskom fudbalu, tokom koje je već uhapšeno nekoliko bivših i aktuelnih italijanskkih igrača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u junu je osnovalo specijalno odjeljenje zaduženo za istragu o neregularnostima u fudbalu.

Bivši kapiten Atalante i nekadašnji italijanski reprezentativac Cristiano Doni dobio je zabranu bavljenja fudbalom od tri i po godine zbog umiješanosti u namještanje utakmica Serije B prošle sezone.

Bivši napadač Lazija i reprezentacije Giuseppe Signori izbačen je iz fudbala na pet godina, a još 15 fudbalera dobilo je zabrane u trajanju od jedne do pet godina.