Nogomet
0

Nogometno SP U-20: Brazil na Španiju u četvrtfinalu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pobjedom nad Saudijskom Arabijom 3-0 u osmini finala, reprezentacija Brazila izborila je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nogometaša do 20 godina, koje se održava u Kolumbiji.

Nakon što su se Brazilci, četverostruki pobjednici ovog takmičenja, u prvom poluvremenu mučili probiti odbranu Saudijske Arabije, koja je po prvi put u historiji ovog takmičenja izborila nokaut-fazu, u nastavku su proradili. Već u 1. minuti drugog dijela je Henrique doveo Brazilce do prednosti. Na 2-0 povisio je Gabriel Silva u 69. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Dudu u 86. minuti.

U četvrtfinalu će Brazil igrati protiv Španije, koja je tek nakon boljeg izvođenja penala sa 7-6 eliminisala Južnu Koreju. Nakon 90, odnosno dodatnih 30 minuta utakmice, nije bilo golova.

Španci su u prvom dijelu imali inicijativu, ali je bolje prilike imala Južna Koreja, koja se oslanjala na kontra-napade. U nastavku su gledatelji vidjeli mlak nogomet, a Španci su svoje najbolje prilike na utakmici zapucali u produžecima, kada su obje selekcije već bile isrcpljene.

Međusobni duel u četvrtfinalu izborile su i selekcije Francuske i Nigerije. Francuzi su pogotkom Griezmanna u 75. minuti pobijedili Ekvador 1-0, iako je reprezentacija Ekvadora imala bolje prilike na utakmici, dok je Nigerija slavila s 1-0 protiv Engleske golom Egbedija u 52. minuti.

Englezi su, tako, završili takmičenje bez i jednog postignutog pogotka. Osminu finala izborili su odigravši sve tri utakmice u grupi 0-0.

SP U-20, osmina finala:

Brazil – Saudijska Arabija 3-0 (Henrique 46, Gabriel Silva 69, Dudu 86) Španija – Južna Koreja 0-0, 7-6 na penale Francuska – Ekvador 1-0 (Griezmann 75) Nigerija – Engleska 1-0 (Egbedi 52)