Nogomet
484

Nogometni znalci sugeriraju Manchester Unitedu da dovede Bešića

Klix.ba
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
Prije utakmice između BiH i Argentine na Svjetskom prvenstvu mnogi navijači, ali i ljudi iz svijeta nogometa nikada nisu ni čuli za sjajnog defanzivnog veznog igrača reprezentacije BiH Muhameda Bešića. No, sada se već počelo nagađati da Bešića čeka neki veliki evropski klub poput Manchestera Uniteda ili Arsenala.

Mađarski sportski portali prenoseći mišljenje sportskih znalaca iz Britanije, navode kako bi Bešić bio idealan upravo za Manchester United.

Još uvijek ne znamo koga će ovo trener ekipe s Old Trafforda Louis Van Gaal dodati u svoju ekipu ovog ljeta, ali u skorijoj budućnosti će morati pronaći dugoročnu zamjenu za Michaela Carricka. Bešić i Carrick imaju mnogo sličnosti u igri, smatraju sportski stručnjaci u Britaniji, prenosi mađarski Nemzeti Sport.

Bešićeva distribucija lopte tokom utakmice sa Argentinom
Bešićeva distribucija lopte tokom utakmice sa Argentinom

Navodi se i to da, ukoliko 21-godišnji Bešić u svojim prvim nastupima za reprezentaciju i prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu tako dobro čuva Lea Messija, Sergija Aguera, Angela Di Mariju, onda se je on vjerovatno vrlo poseban igrač.

U tekstu se ne navodi da je Manchester zainteresiran za Bešića, niti da je bilo kontakta između kluba i njega, ali stručnjaci sugeriraju da bi on bio idealan za Crvene vragove.