Nogomet
0

Nogometni transferi: Klasnić, Mihajlov i Beasley

FENA
Klasnić i pored drugog presađivanja bubrega nastavlja karijeru u Werderu, Nikolaj Mihajlov od srijede je novi član Liverpoola, a Amerikanac Beasley je pojačanje za Glasgow Rangerse.

Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić nastavit će karijeru nakon teške bolesti u Werder Bremenu nakon što su njemački mediji objavili da će novi ugovor biti potpisan u četvrtak. Klasniću je u martu po drugi put presađen bubreg, a 27-godišnji napadač otad lagano trenira u nadi da može nastaviti uspješnu karijeru. Čelnici Werdera još su u siječnju, kada je Klasnićeva karijera bila više nego upitna, hrvatskom nogometašu obećali jednogodišnji ugovor, a to će obećanje izvršiti u četvrtak.

Financijski uvjeti ugovora nisu poznati, ali će se Klasnić sigurno pojaviti na početku priprema Werdera u ponedjeljak, dok nova sezona započinje 10. avgusta. Njemački mediji navode da je Klasnić dobio nekoliko kilograma kao posljedica uzimanja lijekova, posebno steroidnog hormona Kortizona.

Vratar sofijskog Levskog i bugarske mlade reprezentacije Nikolaj Mihajlov od srijede je novi član Liverpoola, tvrde bugarski mediji. Mihajlov (19) je sin predsjednika Bugarskoga nogometnoga saveza Borislava Mihajlova, a nakon medicinskog pregleda potpisat ade trogodišnji ugovor sa opcijom na još dvije godine. Mladi vratar je debitirao i za seniorsku reprezentaciju u porazu od Škotske (1:5) u Japanu prije godinu dana.

Škotski gigant Glasgow Rangers pojačao se u Nizozemskoj nakon što je na web-stranici kluba objavljena kupnja Amerikanca DaMarcusa Beasleya od PSV Eindhovena.Beasley (25) stiže u Glasgow za 1.4 miliona dolara, a ovaj Amerikanac je treće ljetno pojačanje Rangersa. Već ranije su u liku Francuza Jean-Claude Darchevillea iz Bordeauxa pronašli zamjenu za Dadu Pršu, a pristupio im je i vratar Kilmarnocka Graeme Smith.