Nogomet
5

Nogometni svijet predvođen Messijem izrazio podršku Vilanovi

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Nakon službene objave kako se Tito Vilanova (44) povlači s trenerske klupe Barceloninih nogometaša zbog zdravstvenih problema, podrška mu neprestano stiže iz nogometnih, ali i sportskih krugova, uglavnom putem društvenih mreža.

Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York. Sada se, očigledno, tumor ponovno vratio i time nanovo zakomplicirao zdravstveno stanje trenera.

"Naprijed Tito! Svi smo s tobom u ovoj borbi", poručio je Vilanovi najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi putem Facebooka.

"Sjajan si i uvijek ću biti uz tebe, velik zagrljaj", poručio je donedavni igrač Barcelone, a aktuelni član Monaca Eric Abidal.

"Svi u nogometnom klubu Chelsea žele Titu Vilanovi brz oporavak. Jose Mourinho, trenersko osoblje i svi igrači šalju svoje najbolje želje za njegov brz oporavak", stoji u Chelseajevom saopćenju.

"Moje misli i najbolje želje za pun oporavak su sa Titom Vilanovom, njegovom porodicom i Barcelonom", poručio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Španski košarkaš LA Lakersa Pau Gasol Vilanovi je poručio:

"Prva i najvažnija stvar u životu je zdravlje. Moje najbolje želje Titu Vilanovi u ovom teškom trenutku".

Podršku Vilanovi također su iskazali Radamel Falcao, Thiago Alcantara, Pepe Reina, Juan Mata, Santi Cazorla, Alvaro Negredo, David Villa...