Nogomet
5

Nogometni savez Albanije: Odluka UEFA-e nepravedna i razočaravajuća

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Predstavnici Nogometnog saveza Albanije odluku Disciplinske komisije UEFA-e prema kojoj je Srbija pobijedila u prekinutoj kvalifikacionoj utakmici od 14. oktobra, ocjenili su nepravednom i razočaravajućom.

Nogometni savez Albanije reagirao je danas, nakon odluke UEFA-e kojom je utakmica prekinuta 14. oktobra u Beogradu, rezultatom 3:0 upisana u korist Srbije, kojoj su oduzeta tri boda.

Voditelj pravne službe Nogometnog saveza Albanije Artan Hejdari je izjavio da će nogometni savez njegove zemlje nastaviti borbu za sva tri boda, jer je, prema njegovim riječima, odluka disciplinske komisije UEFA-e, nepravedna.

 "Odluka se čini čudnom, mi ćemo koristiti sva zakonska sredstva da dođemo do sva tri boda. Naša borba će se nastaviti. Naši argumenti su vrlo jaki, tri boda bi trebala biti upisana nama", rekao je. On je kritikovao i engleskog sudiju Martina Atkinsona, koji nije na jasan način objasnio prekid utakmice.

Selektor albanske reprezentacije Gianni De Biasi je izrazio uvjerenje da tri boda pripadaju ipak njegovoj selekciji.

"Razočaran sam odlukom koja nije pravedna. Razumijem UEFA-u ali mislim da je teško za nas prihvatimo odluku po kojoj smo oštećeni u svakom pogledu", rekao je.

On je rekao da su im uzeli ono što su dobili na terenu. Pozvao je da UEFA ponovo razmotri ulazak navijača na teren.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) donijela je odluku na osnovu koje se prekinuta utakmica kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, jer su gostujući fudbaleri odbili nastaviti meč na poziv službenih lica.

Isto tako, UEFA je odlučila i oduzeti tri boda Srbiji u kvalifikacijama zbog loše organizacije meča, ulaska navijača u teren i obračuna sa igračima Albanije.  

"Reprezentacija Srbije će naredne dvije domaće utakmice u kvalifikacijama morati odigrati bez prisustva publike. Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 eura", istakli su iz UEFA.