Nogomet
0

Nogometni reprezentativci BiH poručili da se Srebrenica ne smije nikada zaboraviti

Anadolja
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su na svojim Twitter profilima ispisali poruke suosjećanja sa porodicama žrtava genocida u Srebrenici, te svoje brojne fanove, ali i ljude iz cijeloga svijeta pozvali da nikada ne zaborave najveći zločin na tlu Evrope počinjen poslije Drugog svjetskog rata.

"Zauvijek u mislima… Never forget“, napisao je na Twitteru Edin Džeko, najbolji strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Brazil 2014. Napadač Manchester Cityja i reprezentacije BiH, kao i dječak koji je preživio četverogodišnju golgotu opsade Sarajeva, objavio je i sliku na kojoj je pisalo "Srebrenica, 11.07.1995., Don't forget!!!“.

Golman Asmir Begović postavio je status "Never forget 11.07.95.“. Danas čuvar mreže engleskog Stokea, koji je 1992. godine kao petogodišnjak s porodicom bio primoran izbjeći iz Trebinja, instalirao je i crnu fotografiju ispisanu transparentom "Don't forget Srebrenica“.

Vlaseničanin Vedad Ibišević, kojeg su sa kompletnom porodicom, nakon okupacije, iz rodnog grada 1992. godine protjerale vojne i policijske formacije Republike Srpske i Srbije, postavio je ilustraciju "Srebrenica, ne zaboravimo 11. 7. 1995. - 2013.“.

Miralem Pjanić, nogometaš Rome i još jedan Podrinjac putem Twittera iz Rima je kratko i jasno poručio: "Nikada se i nikome ne ponovilo!".