Nogomet
24

Nogometašice SFK Sarajevo osvojile Kup BiH: U finalu savladale Radnik Bumerang rezultatom 6:0

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo osvajačice su Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u finalu susreta rezultatom 6:0 savladale nogometašice Radnik Bumerang iz Bijeljine.

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo u utakmicu su ušle kao favoritkinje, a to su potvrdile već u četvrtoj minuti susreta kada su postigle prvi gol preko Alise Spahić koja je na odbijenu loptu Armise Kuč uspjela savladati Danicu Spasojević na golu Radnika.

Samo četiri minute poslije Kuč je uposlila Selmu Kapetanović koja matira Danicu Spasojević za 2:0.

Pred kraj prvog poluvremena u 43. minuti susreta Armisa Kuč po treći put asistira za svoje igračice. Ovaj put sa lijeve strane ubacila je u šesnaesterac, a Azra Numanović spremno loptu dočekala na glavu i poslala je u mrežu za 3:0.

U drugom poluvremenu nogometašice iz Sarajeva nastavile su istim tempom igrati i već u 49. minuti postigli još jedan gol preko Selme Kapetanović koja je spremno odgovorila na asistenciju Alise Spahić.

U 60. minuti susreta sa 30-ak metara Jasna Đoković je poslala loptu u šesnaesterac, a Armisa Kuč je uspjela izboriti se sa odbranom Radnika i dolazi do lopte koju po podu šalje iza leđa Danice Spasojević za 5:0.

Pred kraj susreta u 84. minuti susreta Armisa Kuč solo akcijom postiže još jedan pogodak za SFK Sarajevo koji je sezonu završio osvajanjem duple krune.