Nogomet
128

Nogometašice SFK 2000 pobjednice malonogometnog turnira u Zenici

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometašice SFK 2000 pobjednice su turnira u malom nogometu koji je proteklih dana održan u Zenici. One su finalnom susretu sa visokih 6:0 savladale nogometašice Gradine.

U finalnom susretu golove za SFK 2000 postigle su Alisa Spahić (2), a po jedan gol su postigle Amira Spahić, Armisa Kuč, Selma Kapetanović i Azra Numanović. U utrci za treće mjesto igrale su ekipe Mladosti i Radnika, a kao pobjednik izašla je ekipa Radnika koja je slavila rezultatom 5:3.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Maksida Islamović iz Gradine dok je najbolji strijelac igračica SFK 2000 Alisa Spahić koja je na ovom turniru postigla 11 golova. Za najboljeg golmana izabrana je Danica Spasojević iz ekipe Radnika.

Najperspektivnija igračice turnira je članica SFK 2000 Merjema Medić, dok je najbolji pogodak postigla Jasna Đoković.

Ekipa Čelika dobila je nagradu za fair-play, a osvojila je šesto mjesto. Više sreće nakon konačnih 1:1, u penalima imala je ekipa Modriče koja je slavila sa 4:3.

Učesnici turnira su istakli da su zadovoljni uslovima i kvalitetom fudbala koje su igračice pokazale na turniru i izrazili su zahvalnost Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine koji je omogućio klubovima da kroz ove turnire na neki način skrate zimsku prvenstvenu pauzu i pripreme na kvalitetniji način svoje ekipe za nastavak takmičenja u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.