Nogomet
79

Nogometašice BiH: Napredovati se može samo ako igrate sa boljim od sebe

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovina trenutno boravi u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje obavljaju pripreme za "Istra Kup" gdje će naše nogometašice snage odmjeriti sa Kostarikom, Velsom i "B" selekcijom Francuske.

Selektorica Samira Hurem na pripreme je pozvala 22 nogometašice našeg nacionalnog tima koje su jučer odradile prvi trening, a danas će odraditi još dva prije polaska u Vrsar gdje će biti smještene za vrijeme turnira.

"Idemo u Hrvatsku na jedan veoma jak turnir gdje učestvuju najbolje evropske ekipe. Teška nam je grupa, ali to je i ono što nas čeka u kvalifikacijama, zato je ovo super stvar i zahvaljujem se Savezu što je našao mogućnosti da učestvujemo na jednom tako jakom turniru", izjavila je selektorica Hurem te dodala:

"Mart je početak kada naše igračice nisu odigrale nijednu utakmicu i ono što sam jučer vidjela jeste da nismo na zadovoljavajućem nivou. Međutim, to je naše realno stanje, na to smo navikli, a naše je i da iskoristimo što bolje taj turnir i da u kvalifikacijama budemo što bolji."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Istra Kupu sastat će se sa jednim od trenutno najjačih ekipa, a u grupi su sa favoritima.

"Kostarika se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a da ne pričam o Francuskoj i Velsu koji su zaista mnogo napredovali. To su reprezentacije koje su daleko ispred nas po kvalitetu i rejtnigu, ali možete biti bolji samo ako igrate sa boljim od sebe. Mi nemamo pritisak za osvajanje turnira, bitno nam je da odigramo sto bolje možemo, da djevojke daju sve od sebe i da ono što ne valja do početka kvalifikacija u septembru popravimo", zaključila je Hurem.