Nogomet
321

Nogometaši Leicestera dobili po automobil i plaćeno putovanje u Las Vegas

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Leicester City je ove sezone napravio pravo čudo, iza sebe je ostavio bogate engleske premijerligaše i osvojio Premierligu. Igrači i menadžer uživaju u uspjehu, a dobili su i prve nagrade.

Leicester je prvi put u svojoj historiji postao prvak Engleske ostvarivši bolje rezultate od konkurenata među kojima su najbliži bili Tottenham, Arsenal i Manchester City.

Izuzetno ponosan na svoj klub je vlasnik i tajlandski biznismen Vichai Srivaddhanaprabha, koji je igračima kupio po Mercedes B-Klasu Electric Drive. Jedan automobil košta 41.500 eura, a dobio ga je svaki od ukupno 30 igrača, pa ukupna suma koju je potrošio Tajlanđanin iznosi 1,24 miliona eura.

Vlasnik je ekipi obećao i plaćeno putovanje u Las Vegas, a igrači će između sebe podijeliti i novčanu nagradu od 8,2 miliona eura.

Leicester je osnovan 1884. godine i trenutno igra na King Power stadionu, čiji kapacitet iznosi 32.626 mjesta. Lisice su se u Premierligu iz nižeg ranga vratile 2014. godine nakon desetljeća odsustva. Pred posljednje kolo sezone imaju deset bodova više u odnosu na drugoplasirani Tottenham.