Nogomet
387

Nogometaši FK Sarajevo trenirali na Koševu pod policijskom zaštitom

Piše: D. B.
Dario Purić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prvi tim FK Sarajevo danas je obavio jutarnji trening na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bordo ekipa je trening obavila pod policijskom zaštitom, ali potrebe za intervencijom dvojice policijskih službenika nije bilo. Uprkos lošim rezultatima u posljednje vrijeme, atmosfera u bordo taboru je dobra.

Nogometaši FK Sarajevo su jutros stigli na stadion gdje je održan sastanak i obavljen razgovor sa stručnim štabom, a nakon toga i trening. Nešto prije početka treninga na stadionu su se pojavila dvojica policijskih službenika koji su osiguravali nogometaše. Međutim, potrebe za tim nije bilo jer je sve proteklo mirno. Razlog policijske zaštite je vjerovatno to što su nogometaši od navijača FK Sarajevo 24. marta na treningu u Vogošći tokom razgovora, a povodom loših rezultata i nezalaganja na terenu, dobili "posljednje upozorenje". No, danas navijača na Koševu nije bilo.

Na treningu su se pojavili čelnici FK Sarajevo, direktor Dino Selimović i sportski direktor Abdulah Ibraković, koji su stigli kako bi pružili podršku igračima uoči utakmice protiv Travnika, koja se igra u ponedjeljak na stadionu "Pirota". Nogometaše tima sa Koševa definitivno ne očekuje lagan zadatak, posebno zbog imperativa pobjede i činjenice da Travničani dobro igraju na domaćem terenu.

Danas nije trenirao Džemal Berberović, kao ni petorica suspendovanih nogometaša koji će treninge obavljati s juniorskim timom FK Sarajevo, a to su Nemanja Bilbija, Ševko Okić, Ahmad Kallasi, Dejan Bandović i Adnan Kovačević.