Nogomet
0

Nogometaši Čelika s poštovanjem, ali i željom za pobjedom dočekuju Sarajevo

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u okviru 3. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine će u subotu na Bilinom Polju ugostiti ekipu Sarajeva. Stručni štab i igrači zeničkog premijerligaša gaje poštovanje prema klubu iz Sarajeva, ali vjeruju da će ih dosta namučiti.

Trener Čelika Kemal Alispahić danas je kazao kako je na konferenciji 1. kola izjavio da je Čelik najbolji klub u BiH, a danas je istakao da je Sarajevo jedan od najboljih klubova na prostorima bivše Jugoslavije te da je primjer mnogim premijerligašima.

"U Sarajevu sam proveo desetak godina i ovo današnje Sarajevo je primjer svim klubovima u BiH kako treba ustrojiti menadžment, klub i omladinski nogomet, svima njima treba odati priznanje. Sarajevo u posljednjih nekoliko sezona dobro kotira sa dovođenjem dobrih igrača, tako da je ovaj sadašnji tim respektabilan i jak", izjavio je Alispahić.

U nastavku izjave Alispahić je treneru Sarajeva Almiru Hurtiću zaželio mnogo uspjeha te je istakao da dobro i savjesno radi svoj posao, nakon čega je prokomentarisao i klub koji vodi.

"Čelik je tim koji je u ovom trenutku sastavljen nabrzinu, ali evidentno je da u našoj ekipi postoji ogroman pomak i kao trener želim samo to - da igramo što bolje. Dosta stvari smo preskočili u pripremama i moguće je da ekipa pokazuje promjenjivo lice od utakmice do utakmice, da ima dosta oscilacija jer kao tim ne djelujemo kako bismo trebali", dodao je Alispahić.

Međutim, raduje ga da je fizička priprema iz dana u dan bolja, ali da mu jedini problem predstavljaju povrede Salčinovića i Jusića te Hrkaća koji se vratio i Heće koji se žalio na povredu.

"Svjesni smo težine zadatka i vjerujem da će momci uz želju pobijediti i ostvariti svoj cilj. U rezultatskom smislu utakmica može dosta toga donijeti, ali želim protiv ovog protivnika vidjeti zaista gdje smo i koliko smo uradili. Oni su prejak tim individualno, ali mi ćemo pokušati taktički da se suprotstavimo. Imaju dobar tim, iskusna su ekipa, fizički dobro pripremljena, ali ne mislim da su tolike razlike među bh. klubovima. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se da će publika u Zenici prepoznati da su u klubu novi vjetrovi", izjavio je Alispahić.

Nogometaš Čelika Ante Hrkać je kazao da je atmosfera u svlačionici odlična nakon prva dva kola te da svi imaju respekt prema Sarajevu.

"Atmosfera je odlična nakon prva dva kola, a što se tiče Sarajeva, imamo veliki respekt. Svi znamo ko su oni, ali ako mi budemo pravi, imat će problema s nama. U svlačionici je sve odlično, dobro treniramo, rastemo iz dana u dan. Ovdje ima dobrih igrača i mislim da će se Sarajevo namučiti sa nama. Ukoliko damo svoj maksimum, mislim da nam publika neće zamjeriti", izjavio je Hrkać.

Dodatni motiv Zeničanima je to što Sarajevo 15 godina nije pobijedilo na Bilinom Polju te su u zeničkom premijerligašu uvjereni da će nastaviti ovu tradiciju.

U sklopu današnje konferencije predstavnicima medija i javnosti predstavljeni su novi dresovi u kojima će nogometaši Čelika igrati u narednoj sezoni.