Nogomet
8

Nogometaši Čelika počeli sa treninzima: Cilj nam je opstati u društvu najboljih

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika ranije su krenuli sa pripremama za novu fudbalsku sezonu u BH Telecom Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine, a sve sa ciljem da što ranije izbore opstanak u društvu najboljih i naredne sezone.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Boris Pavić,15. juna obavio je prozivku igrača, a 16. juna počeli su sa prvim pripremama za novu sezonu. Pavić je u izjavi za Klix.ba rekao kako je cilj kompletirati igrački kadar i zadržati veći dio ekipe koja je proteklu sezonu zabilježila dobre rezultate.

"Malo ranije smo krenuli sa pripremama kako bi ovu sedmicu odradili tako da kompletiramo igrački kadar i da igrači koji nemaju siguran status to riješe. Ozbiljnije počinjemo raditi 22. juna, a početkom jula planiran je odlazak na Zlatibor ili na Kupres, kad ćemo vjerujem imati kompletirani igrački kadar od 22 igrača i tri golmana", kazao je Pavić.

Trenutno važeće ugovore sa Čelikom ima 12 igrača, a crno-crvenima se ponovo priključio Stipe Barač koji je zbog administracije prošle sezone napustio redove Čelika.

"Barač se vratio ponovo u Čelik gdje je i igrao, dobro ga poznajem i smatram da će nam biti od velike koristi ako riješimo administraciju s obzirom da se vodi kao strani igrač", dodao je Pavić.

Treninzima Čelika priključili su se i kadeti Mašić i Dujmović, a u narednom periodu bit će poznato da li će i oni potpisati ugovore za crno-crveni dres.

Pavić je na kraju razgovora istakao kako je svjestan da će društvo najboljih naredne sezone napustiti šest klubova, ali da će Čelik nastaviti gdje je stao u proljetnom dijelu prošle sezone.

"Mi želimo nastaviti gdje smo stali, želimo vratiti publiku na Bilino Polje i da Čelik bude na onoj poziciji gdje mu je i mjesto, a to je vrh Premijer lige", zaključio je Pavić.