Odazvala se 24 igrača
0

Nogometaši Čelika počeli pripreme

FENA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Prozivkom obavljenom u trofejnoj salonu stadiona Bilino polje, a potom i prvim ovogodišnjim treningom održanim na stadionu SRC Kamberovića polje, u nedjelju su pripreme za drugi dio sezone počeli nogometaši Čelika.

Šefu stručnog štaba Abdulahu Ibrakoviću i njegovom prvom saradniku Elvedinu Beganoviću odazvala su se 24 nogometaša, među kojim su bili i Darijo Purić, Kenan Nemeljaković, Ermin Gadžo i Emir Obuća, nogometaši kojima su istekli ugovori sa zeničkim klubom.

Zenički klub, kojeg u nastavku sezone, osim 15 utakmica Premijer lige BiH, očekuje i nastup u polufinalu Kupa BiH, tokom zimske pauze napustili su Samir Duro (Zrinjski), Nermin Jamak (Željezničar), te vjerovatno kapiten Eldin Adilović, koji se nalazi u Južnoj Koreji, gdje vodi pregovore oko transfera u jedan od tamošnjih klubova.

Od novih imena prozivci je prisustvovao jedino Šefko Okić, dosadašnji igrač Veleža. Prema riječima Nermina Šabića, direktora NK Čelik, zenički klub prvi dio priprema obavit će na lokalnim terenima, dok je za 26. januar planiran odlazak u Antaliju.