Nogomet
0

FOTO / Nogometaši Čelika počeli pripreme za novu sezonu

FENA
Sa prozivke igrača NK Čelik (Foto: ZEDA)
Sa prozivke igrača NK Čelik (Foto: ZEDA)
Nogometaši Čelika jutros su počeli pripreme za novu sezonu. Prozivku i prvi trening obavio je Boris Gavran, novi šef stručnog štaba, koji je na klupi zeničkog premijerligaša zamijenio Abdulaha Ibrakovića.

"Ekipa će biti dosta izmijenjena jer su nas napustila najmanje četiri iskusna igrača. Istovremeno, pokušavamo angažirati dvojicu iskusnijih veznih igrača. I golmanu Luki Bilobrku je istekao ugovor, postoji mogućnost da on ostane i u svakom slučaju trebamo riješiti pitanje prvog golmana. Liga je izjednačena, cilj Čelika je uvijek da bude u vrhu tabele i učinit ću sve da taj cilj ostvarimo", izjavio je Boris Gavran koji je nakon četiri sezone ponovo trener Zeničana.

Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Prvom treningu prisustvovalo je 20 nogometaša: Amel Pjanić, Salih Hinović (golmani), Elmir Kuduzović, Zoran Brković, Kenan Nemeljaković, Adis Ćulov, Emir Hadžić, Armin Kapetan, Emir Jusić, Aladin Isaković, Kenan Horić, Aldin Šišić, Jasmin Smriko, Dario Purić, Haris Dilaver, Armin Arnaut, Sanel Alić, Kenan Stupar, Harus Huseinspahić i Selmir Mahmutović.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
"Dogovorili smo ostanak Mehmedalije Čovića koji je na odmoru u Danskoj i koji će nam se uskoro priključiti. Iskusan je igrač i mnogo će nam značiti u odbrani. Blizu smo dogovora i s veznim igračem Rudara iz Prijedora, Aleksandrom Kikićem", rekao je Gavran.

Prvu utakmicu Čelik će odigrati 30. juna u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča. Do 7. jula kada odlaze na desetodnevne pripreme u Sloveniju, nogometaši Čelika trenirat će u Zenici.