Nogomet
0

Nogometaši Čelika otputovali na pripreme u Pulu

FENA
Nogometaši Čelika jutros su otputovali na desetodnevne pripreme u Pulu. Šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša Omer Kopić poveo je 23 nogometaša, dok su u Zenici ostali kolumbijski napadač, Phil Jackson kojeg Čelik želi prodati te još jedan napadač, Jasmin Smriko, koji je zbog povrede dobio sedam dana poštede.

"Iza nas je jednomjesečni pripremni ciklus u kojem smo odradili sve što smo planirali. Najvažnije je da su nas povrede zaobišle i vjerujem da ćemo proljetnu polusezonu dočekati puno bolji nego što smo jesenas bili, odnosno da opstanak u Premijer ligi BiH neće doći u pitanje“, pred polazak ispred stadiona Bilino polje, izjavio je trener Kopić.

Čelik će u Puli odigrati najmanje četiri test utakmice. U zimskoj pauzi novi članovi ovog kluba postali su: Samir Duro, Emir Obuća, Dario Purić, Elvis Sadiković, Smel Pjanić i Dženan Krajišnik, dok su s Bilinog polja otišli Bojan Puzigaća, Zoran Deket, Rajko Vidović, Faris Efendić, Damir Šahinović, Muamer Salihbašić, Danijel Rizvanović i Ilija Stojanov.