Nogomet
2

Nogometaši Čelika otputovali na pripreme na Zlatibor

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika i stručni štab danas su otputovali na Zlatibor gdje će nastaviti pripreme za predstojeću sezonu BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Šef stručnog štaba NK Čelik na pripremama će imati na raspolaganju 23 igrča i to: Saliha Hinovića, Aida Vehabovića, Semira Bukvića (golmani), Haruna Huseinspahića, Darku Mišića, Dženana Burekovića, Marina Popovića, Renata Gojkovića, Vedada Jaganjca, Zlatka Kazazića, Petra Bašića, Antu Vukušića, Armina Duvnjaka, Ognjena Radulovića, Anela Dedića, Eldara Kavazovića, Vladimira Grahovca, Namira Alispahića, Harisa Ribića, Asmira Softića, Anesa Durakovića i Hanana Adilovića.

Jutros je jednogodišnji ugovor potpisao i hrvatski nogometaš Ante Vukušić.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić je istakao kako je zadovoljan odrađenim pripremama u Zenici te da su termini za odigravanje pripremnih utakmica na Zlatiboru već poznati,. Za sada su dogovorene utakmice sa Zlatiborcem i Napretkom iz Kruševca, a u toku su dogovori za još tri pripremna susreta.

Zeničani će po povratku iz Zlatibora odigrati i generalnu provjeru pred sami početak prvenstva BHTelecom Premijer nogometne lige BiH, kada će najvjerovatnije igrati protiv ekipe Olimpica.