Nogomet
0

Nogometaši Čelika optimistični pred susret sa Veležom

Piše: E. M.
Elvedin Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvedin Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u pretposljednjem kolu BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Veleža koja ove sezone nije rezultatski raspoložena.

Na današnjoj konferenciji za novinare medijima su se obratili trener Čelika Elvedin Beganović i napadač Čelika Vernes Selimović koji su kazali kako su optimistični pred sutrašnju utakmicu sa Veležom koja će se na Bilinom Polju odigrati sa početkom od 14.30 sati.

"Ne trebamo se vraćati na poraz na Grbavici gdje smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, ali moramo biti efikasniji i pogađati mrežu protivnika. Ekipu Veleža na Bilinom Polju nismo uspjeli dobiti u posljednje tri utakmice, oni su nezavidnom položaju na tabeli i vjerujem da će se pokušati vaditi u Zenici. Nadamo se da ćemo srušiti tradiciju, odigrati dobro, agresivno i efikasno", kazao je Beganović.

Beganović će za sutrašnju utakmicu moći računati na sve igrače. Od povrede se oporavio Emir Jusić, dok je istekla kazna zbog žutih kartona Marinu Popoviću.

"Atmosfera u ekipi je odlična, svjesni smo značaja utakmica i vjerujemo u uspjeh. Mi smo odlučni da idemo na pobjedu jer sa nova tri boda bi bili mirniji u nastavku sezone", kazao je Selimović.