Nogomet
0

Nogometaši Čelika na Bilinom Polju dočekuju Leotar

Klix.ba
Nizah Hukić (Foto: Klix.ba)
Nizah Hukić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u okviru posljednjeg kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Leotara koja se nalazi na posljednjoj poziciji tabele Premijer lige.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Nizah Hukić, je izjavio da je utakmica sa Leotarom jedinstvena prilika da se iskupe navijačima za lošu igru protiv Sarajeva.

"Samim tim što je posljednja utakmica u prvenstvu, imamo obavezu i priliku da se iskupimo, koliko možemo, pred našim navijačima za poraz u Kupu Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćemo uz povoljan rezultat u Sarajevu, odnosno kiks Olimpica, doći na šesto mjesto na tabeli i da ćemo tu završiti takmičarsku sezonu", izjavio je Hukić.

On je dodao da će svih 90 minuta u susretu protiv Leotara odigrati Bašić i Salčinović, koji nisu igrali u prvoj utakmici finala Kupa BiH, da bi bili spremni za revanš susret u Sarajevu.

"Svi igrači su na raspolaganju izuzev Duvnjaka koji ima tri žuta kartona i tako da ćemo sutra izaći sa najjačim. Bašić i Salčinović igrati će čitavu utakmicu da bi bili spremni za revanš utakmicu u Sarajevu", dodao je Hukić.

Ekipa Čelika je u početku sezone imala velikih problema sa ekipom, povredama, a na pauzi došlo je i do promijene šefa stručnog štaba kada je Hukić naslijedio poziciju Vlade Jagodića. Međutim, iz Čelika smatraju da borba za Evropu još nije završena.

"Na početku sezone je sigurno da nisu ispunjeni ciljevi koji su zacrtani, sticajem okolnosti došlo je do smjene šefa. Ja mogu reći za period dok sam tu da sam zadovoljan, s obzirom na igrački kadar, da su igrači dali maksimum u prvenstvu i da trebamo biti zadovoljni. Ostaje žal da utakmicu Kupa, nismo odigrali kako smo trebali, ali imamo revanš da pokažemo da još nije gotovo", zaključio je Hukić.

Utakmica Čelika i Leotara na rasporedu je u subotu, 10. maja sa početkom od 17 sati na Bilinom Polju u Zenici.