Nogomet
0

Nogometaši Čelika minimalno slavili protiv Budućnosti iz Banovića

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na pomoćnom terenu na Kamberovića Polju u Zenici odigrali prvi kontrolni susret protiv ekipe Budućnosti iz Banovića u okviru pripremama za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabranici šefa stručnog štaba NK Čelik, Nizaha Hukića, jučer su po prvi put imali kontakt s loptom u okviru plana priprema za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, što se odrazilo i na današnjoj igri.

Zeničani su utakmicu otvorili dobro i već u 5. minuti poveli golom Jasmin Mešanović, a do kraja prvog poluvremena prokockali su nekoliko prilika. Drugo poluvrijeme nije donijelo rezultatske promjene na terenu, pa su nogometaši Čelika na kraju slavili minimalnim rezultatom od 1:0.

Nakon susreta, šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić, je kazao kako je zadovoljan igrom svojih izabranika s obzirom da su jučer prvi put trenirali sa loptom, te istakao da će status igrača koji je na probi u Čeliku, Stefana Udovičića, biti poznat u narednom periodu.

Za sastav Čelika igrali su: Adilović, Huseinspahić, Lakičević, Gojković, Jusić, Mešanović, Barać, Hinović, Jakupović, Alispahić, Duvnjak, Udovičić, Jaganjac i Ribić.

Sastav Budućnosti: Mujkić, Džinić, Mahmutović, Čergić, Kovačević, Imamović, Kavazović, Trumić, Mujić, Delić, Slomić, M. Husić, A. Husić, Zoletić, Čamrković, Čolić, Lugavić, Gogić, Salihović i Osmanović.