Nogomet
0

Nogometaši Čelika dočekuju Prijedor: Možemo pobijediti i ostati u vrhu tabele

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika nakon sjajne pobjede nad ekipom Širokog Brijega osigurala je sebi treću poziciju na tabeli BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, a svoj pozitivan niz žele nastaviti i u utakmici protiv Rudara iz Prijedora.

Trener Čelika Elvedin Beganović na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana na stadionu Bilino Polje je kazao kako je njegova ekipa u prednosti s obzirom da su u posljednjoj utakmici uzeli tri boda ekipi koja ima ambicije za Evropu.

"Naš cilj je da ostvarimo što bolji plasman na tabeli, a samim tim i što više bodova. Ekipa Rudara je izgubila posljednju utakmicu protiv Zrinjskog dok smo mi pobijedili. Međutim, nas to previše ne zanima, mi imamo svoje ciljeve i okrenut ćemo se prema sebi. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo i ostavimo tri boda na domaćem terenu", izjavio je Beganović.

S obzirom da se ekipa Čelika nalazi na trećoj poziciji tabele Premijer lige BiH, Beganović je dodao da će biti teško ostati u vrhu tabele.

"Najteže je zadržati ono što imate, ali dat ćemo sve od sebe da ostanemo u vrhu tabele i da budemo što bolje plasirani nego prošle sezone. Imamo ekipu koja je izuzetna na terenu, dobri su, imaju zajedništvo i prijateljstvo koje se osjeti i ne sumnjam u njihovu volju za nova tri boda", dodao je Beganović.

Nogometaš Čelika Zlatko Kazazić na konferenciji za novinare je istakao kako su u petnaest dana imali dvije izuzetno teške utakmice gdje su ostvarili dobre rezultate te da sa tom praksom mogu nastaviti i sutrašnjem susretu protiv Rudara.

Crno-crveni u susretu protiv Rudara najvjerovatnije će ponovo igrati bez Emira Jusića koji se priključio treninzima, ali još uvijek je njegov nastup upitan. Zbog žutih kartona pravo nastupa su izgubili Bajraktarević, Dedić i Bureković.

Utakmica Čelika i Rudara iz Prijedora na rasporedu je za sutra sa početkom od 16:30 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.