Nogomet
0

Nogometaši BiH u srijedu protiv Moldavije

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će odigrati deveti susret kvalifikacija za EP 2008. u Austriji i Švicarskoj. Nakon poraza od Mađarske igrači BiH pokušat će ostvariti petu pobjedu u meču s Moldavijom. Selektor Muzurović je izjavio da reprezentacija BiH što prije treba preboliti poraz, te u naredna četiri meča pokušati ostvariti povoljne rezultate.

"Imali smo nekolilo prilika koje nismo iskoristili i za poraz ne možemo kriviti nikoga, pa ni sudije koje su imale neke sporne odluke. U preostale četiri utakmice želimo da napravimo maksimalno što možemo. Za susret sa Moldavijom se spremamo ozbiljno i očekujem da možemo odigrati dobro", rekao je Muzurović, koji u narednoj utakmici neće moći da računa na kapitena Misimovića i Hrgovića, koji pauziraju zbog žutih kartona.

Kapitensku traku u susretu s Moldavijom nosit će Džemo Berberović.

Reprezentacija BiH će večeras u 20.00 sati obaviti trening na stadionu Asim Ferhatović Hase, a susret s Moldavijom na rasporedu je u srijedu u 20.00 sati. Za utakmicu je štampano 20.000 ulaznica, a u prodaju će biti pušteno 17.000 po cijeni od sedam, 10 i 15 KM.