Kvalifikacije za SP 2010
0

Nogometaši BiH sutra protiv Estonije

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će odigrati drugi susret u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Izabranici selektora Miroslava Blaževića u Zenici dočekuju selekciju Estonije.

Blažević je najavio ofanzivnu ali i opreznu igru, te osvajanje prva tri boda u kvalifikacijama.

"Moramo biti oprezni svih 90 minuta i ne smijemo dozvoliti Estoncima da prave šanse. Favoriti smo, ali to moramo dokazati na terenu. Za pobjedu će nam biti potrebno maksimalno zalaganje svih igrača. Bio bih neozbiljan kada bih obećao da ćemo pobijediti, ali navijačima mogu obećati da će igrači dati sve od sebe za trijumf", rekao je Blažević na pres-konferenciji.

On je dodao da još nije siguran da li će moći računati na kapitena Emira Spahića.

"I dalje je neizvjestan Spahićev nastup. Prema onom što sam vidio jučer mislim da neće moći igrati. No, naš ljekarski tim pokušat će ga osposobiti za sutrašnji meč", kazao je Blažević.

Kada je u pitanju napad reprezentacije Blažević je kazao da će napadački dvojac činiti Džeko i Muslimović. Utakmicu će početi još i Hasagić, Berberović, Radeljić (Spahić), Rahimić, Salihović, Vladavić, Muratović, Pjanić (Ibričić) i Misimović.

Nogometaši BiH u Zenicu će otputovati u srijedu u poslijepodnevnim satima.

Susret BiH - Estonija na rasporedu je sutra u 20.15 sati na stadionu Bilino polje.