Nogomet
0

Nogometaši Argentine i Brazila u četvrtfinalu OI-a

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometne reprezentacije Argentine i Brazila ubilježile su nove pobjede na olimpijskom turniru u Pekingu i nakon dva kola osigurale su plasman u četvrtfinale.

Branitelji naslova Argentinci porazili su Australiju sa 1:0, dok se Brazil savladao Novi Zelend sa 5:0 uz dva pogotka Ronaldinha.

Gauči su nastavili pobjednički niz koji su započeli prije četiri godine u Atini. Nakon šest grčkih pobjeda dodali su i dvije u Pekingu uz gotovo nevjerovatnu ukupnu razliku pogodaka 20:1.

Argentina je protiv Australije bila apsolutno bolja, no uspjela je samo jednom ugurati loptu u mrežu, a pobjednika je odlučio pogodak Lavezzia u 76. minuti. Gauči su uputili 24 udarca od kojih 14 u okvir gola, imali su 10 kornera i 64 posto posjeda lopte. Jedan od najopasnijih bio je Messi koji je uputio pet udaraca, dok je Luciano Monzon četiri uputa pokušao ugroziti Federicia.

Brazil je do pobjede protiv Novog Zelenda došao s pola snage. Na kraju je bilo 5:0, a pogotke su postigli Anderson (3.), Alexandre Pato (34.), Ronaldinho (55., 61.-11m) i Sobis (90.).

Prve pobjede na turniru upisali su Kamerun i i Nigerija. Kamerunci su savladali Honduras pogotkom Mbie (74.), dok je Nigerija slavila protiv Japana 2:1. Strijelci za Nigeriju su bili Obinna (58.) i Anichebe (74.), dok je za Japan pogodak postigao Toyoda (79.).